Partij voor de Dieren: opschorten beleidsregel is onbehoorlijk bestuur

Partij kondigt motie van wantrouwen aan

REGIO – De Partij voor de Dieren dient woensdag in Overijssel een motie van wantrouwen in tegen gedeputeerde Ten Bolscher. De gedeputeerde heeft maandag aangekondigd nieuwe beleidsregels op te schorten, na protest van boeren bij het provinciehuis in Zwolle. Volgens de Partij voor de Dieren getuigt dit van onbehoorlijk bestuur.

Na de uitspraak van de Raad van State in mei was de vergunningverlening binnen de Wet natuurbescherming stopgezet. De gedeputeerde staten van Overijssel hebben samen met alle andere provincies beleidsregels opgesteld, waardoor per 11 oktober weer vergunningen kunnen worden verleend. Gedeputeerde Ten Bolscher benadrukte daarbij het belang van de uniformiteit in de uitgangspunten en handelswijze van alle provincies.

De gedeputeerde is maandag echter gezwicht voor het protest van boeren bij het provinciehuis en schort de beleidsregel op. Volgens de Partij voor de Dieren maakt Ten Bolscher zich hiermee compleet ongeloofwaardig.

Luuk Folkerts, fractievoorzitter: “Het kan niet zo zijn dat je het ene moment een besluit neemt om dit het volgende moment op te schorten onder druk van protest en dreiging. Als de provincie hier haar beleidskeuzes op gaat baseren is het einde zoek. Alle sectoren moeten bijdragen aan een oplossing van het stikstofprobleem, zeker de landbouw. Die zorgt immers voor de meeste stikstofdepositie. Het is begrijpelijk dat boeren duidelijkheid willen, maar het opschorten van beleid zorgt daar absoluut niet voor”.

3 REACTIES

  1. Het eenzijdig maken van regels, zonder enig vorm van overleg met belanghebbenden: dát is onbehoorlijk bestuur. PvdD en democratisch overleg zijn nooit een combinatie geweest.

  2. och ja wat moet je hier nu mee, ik denk dat een ieder praat, roept of schreeuwt na die verstand heeft.
    ik denk dat gedeputeerde Ten Bolscher heel slim heeft gehandeld.
    opschorten is alleen maar uitstellen geen afstel.
    voor nu problemen voorkomen (zie wat er in groningen is gebeurt) en straks gewoon uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.