Opening Nacht van de Nacht op De Haere

OLST – Zaterdagavond 26 oktober vindt op Landgoed De Haere in Olst de officiële opening plaats van de Overijsselse Nacht van de Nacht. Vanaf 19.15 uur is er een gevarieerd programma voor jong en oud, waarbij de beleving van de nacht centraal staat.

De meeste activiteiten zijn gratis. Zo is er een lezing over de sterrenhemel; staan er sterrenkijkers opgesteld waarbij uitleg wordt gegeven over de sterrenhemel; zijn er rondleidingen over het landgoed; is er een verhalenverteller bij de vuurkorf; ontmoeten kinderen nachtdieren in het donker en mogen ze uilenballen uitpluizen. Daarnaast maken ook een stamppotmaaltijd en een avondvullende masterclass nachtfotografie door de bekende natuur- en nachtfotograaf Johan van der Wielen onderdeel uit van het programma.

Voor deze twee activiteiten, waaraan ook kosten zijn verbonden, is inschrijving vooraf verplicht. “Omdat we dit jaar voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht organiseren, maken we er een speciale nacht van in samenwerking met IJssellandschap, eigenaar van de Haere”, vertelt Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel.

Voor meer info kijk op staging2.nachtvandenacht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.