Open huis bij Hoogerheyne ter ere van metamorfose kantine

HEINO – Sportkantine Time-Out in sportcomplex Hoogerheyne in Heino heeft een flinke metamorfose ondergaan. Het plafond is vervangen, muren zijn voorzien van een kleurtje, de verlichting heeft een eigentijdse look gekregen en er is een verbindingswand gemaakt tussen begane grond en de verdieping. In de herfstvakantie wordt de vloerbedekking vervangen en komen er nog nieuwe meubels. “We hebben de afgelopen weken al vaak de kreet ‘wow’ gehoord”, vertelt coördinator Jan Holterman. In het weekend van 2 en 3 november houdt Time-out open huis met opruiming.

Sinds sporthal Hoogerheyne in handen is van Stichting Sportbelangen Heino (in januari 2018 werd de hal overgenomen van de gemeente, red.) is er veel gebeurd. Het eerste jaar stond vooral in het teken van het ‘in de vingers krijgen’ van de exploitatie, het wegwerken van achterstallig onderhoud en het terugdringen van de vaste lasten. Voorzitter Ben Nijboer: “Samen met de sportverenigingen hebben we daarbij de prioriteiten bepaald. Daarbij sprongen twee onderwerpen er met stip uit: de kleedkamers en de kantine. Dat werd ook de volgorde. Vorig jaar hebben we de kleedkamers aangepakt en zijn maatregelen getroffen om de vaste lasten terug te dringen, zoals het aanbrengen van LED-verlichting en het vervangen van de CV-ketels. Dit jaar was de kantine aan de beurt.”

Bij het maken van plannen is dankbaar gebruik gemaakt van een ideeënbus, waarin ruim vijftig tips werden gedeponeerd. “Een aantal voorstellen konden we direct realiseren, zoals de aanschaf van een pinautomaat”, vertelt Nijboer. “Omdat veel ideeën betrekking hadden op de inrichting hebben we advies gevraagd van Wouter Bos van Seine Wonen. Hij kwam met een mooi plan. Mede dankzij de coulante houding van lokale ondernemers werd het ook nog eens betaalbaar. Dat was overigens nog wel even puzzelen, want we wilden per se ook de prijzen in de kantine verlagen. Maar het is allemaal gelukt. We hebben er een klap op gegeven en zijn ermee aan de slag gegaan.” Holterman: “Er is in korte tijd veel werk verzet. Ondertussen draaide het hele sportprogramma door. Soms was dat wel aanpoten, ja.”

Een ander uitdaging was het vinden van vrijwilligers achter de bar. Beheerster Jolanda de Weerd: “Dat was inderdaad spannend, maar feitelijk hebben we daar vrij snel heel snel mooie stappen in kunnen maken. Tijdens het Daggie Old Heino meldden zich diverse vrijwilligers. Op dit moment hebben we het basisweekrooster vrijwel rond en is het wat de weekenden betreft nog wat puzzelen. Hiermee liggen we mooi op schema, maar verdere aanvulling blijft uiteraard welkom.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via tel. 0572-700266. Op woensdag 6 november staat er voor mensen die snel reageren op de oproep voor nieuwe vrijwilligers een workshop bier tappen op het programma.

Opruiming

Op zaterdag 2 en zondag 3 november houdt Hoogerheyne een open huis. Op beide dagen wordt dan ook een verbouwingsopruiming gehouden, waarbij overtollige spullen worden aangeboden. Het gaat daarbij om wanddecoraties, meubels, een koelkast, vloerplaten, glazen, lampenkappen en tafelkleden. Het open huis duurt op zaterdagmiddag 2 november van 13.30 tot 16.00 uur en op zondag 3 november van 10.30 tot 13.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.