Olst-Wijhe pakt gebrek aan vrijwilligers aan

WIJHE – Diverse organisaties en verenigingen uit de gemeente Olst-Wijhe hebben eerder dit jaar de noodklok geluid over het gebrek aan vrijwilligers en daling van het ledenaantal. Dat heeft inmiddels, na gesprekken met de gemeente, gezorgd voor een vervolgaanpak. Een aanpak die moet leiden tot het verstevigen van de sociale infrastructuur in de gemeente Olst-Wijhe. Voor het komende jaar stelt de gemeente hiervoor eenmalig een bedrag van 35.000 euro beschikbaar.

Deze vervolgaanpak is met de manifestgroep en ut Huus uitgewerkt. Twee procesbegeleiders gaan met verenigingen en vrijwilligersorganisaties aan de slag met vijf proeftuinen. Deze vijf proeftuinen zijn: een nieuw dienstverleningsconcept voor het SPOC-park; de inzet van specifieke deskundigheid voor het stimuleren van de ontwikkeling van leefbaarheidsprojecten in kleine kernen; één agenda voor Olst-Wijhe met als doel de gemeente te profileren als een levendige en vitale gemeente; versterking van het bestuurlijk kader voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties en het creëren van een zogenaamd LAB XL, waarin gezocht wordt naar nieuwe vormen van samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.