NK dynamictennis dubbelspel in Wijhe

WIJHE – Op zondag 6 oktober strijden ruim veertig koppels in sporthal De Lange Slag in Wijhe om de nationale titels dynamictennis in het dubbelspel. Aan deze NK doen veel spelers mee uit deze regio, waaronder Wijhe, Apeldoorn, Deventer, Twello en Zwolle. De deelnemers komen uit in vijf verschillende klassen (ingedeeld naar sterkte), waarvan één jeugdklasse.

Dynamictennis is een balsport met kenmerken van tennis, tafeltennis en badminton. Er wordt gespeeld op een badmintonveld met een tennisnet, racket en softbal. De relatief jonge sport groeit snel in populariteit. Momenteel zijn in meer dan honderd plaatsen in Nederland clubs aangesloten bij de Dynamic Tennis Bond Nederland. Ook daarbuiten spelen vele duizenden de sport recreatief.

Het NK start om 9.30 uur met een officiële opening door burgemeester Ton Strien. In de ochtend vinden de poulewedstrijden plaats. Na de middag volgen knock-out wedstrijden. De prijsuitreiking is naar verwachting tussen 16.30 en 17.00 uur. De toegang is de hele dag gratis.

Het NK wordt georganiseerd door de Dynamic Tennis Bond Nederland en TTV Wijhe, waar dynamic tennis de afgelopen jaren een stormachtige groei heeft doormaakt. Ruim de helft van de meer dan honderd leden bij TTV Wijhe speelt dynamic tennis; zowel overdag als ’s avonds. TTV Wijhe behoort hiermee tot de grootste clubs in Nederland. Sinds kort zijn er ook twee trainers binnen de vereniging actief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.