Nieuw boerenprotest: met de trekker naar het Overijssels provinciehuis

REGIO – Na het grote boerenprotest op 1 oktober gaan honderden boeren opnieuw protesteren. Aanstaande maandag trekt een trekkerstoet naar het provinciehuis in Zwolle. Belangenorganisatie LTO Noord pleit ervoor om de provinciale stikstofregels van tafel te vegen, of op te schorten.

Foto: Flierman Averlo protesteerde ook op 1 oktober

De lokale LTO-afdeling laat weten dat niet alleen boeren, maar ook alle sympathisanten en niet-leden zijn uitgenodigd om zich te laten horen. “Het gaat om het typische Nederlandse beleid waarbij Den Haag regeltjes bedenkt en de provinciale politiek er nog weer extra plasje over moet doen”, zegt Marcel Strijtveen van LTO Salland. De initiatiefnemers sluiten niet uit dat ze ook tijdens de Statenvergadering op woensdag van zich zullen laten horen.

Gisteren parkeerden honderden boeren hun trekkers voor het provinciehuis in Friesland. De provincie besloot toen om de stikstofregels in te trekken. “Wij willen ook beleidswijzigingen zien en vragen daarom ook om opschorting. We (de boeren, red.)  doen al jaren ons best om ons aan te passen, waar we moeten ook de kans krijgen om te overleven”, laat Ben Haarman van LTO Oost-Nederland weten.

De boerenprotesten volgen zich deze maand in rap tempo op. De mogelijkheid om goodwill kwijt te raken, is volgens Haarman aanwezig. “Maar we doen ons best om dat niet te laten gebeuren. We gaan altijd voor publieksvriendelijke acties en het protest bij het provinciehuis zal qua omvang ook niet vergelijkbaar zijn met de actie op het Malieveld. Deze protesten gaan ergens over. Het heeft ontzettend grote impact op boeren en zorgt voor veel onzekerheid binnen boerengezinnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.