Home / Sallandcentraal / Nertsenhouder uit Nieuw Heeten: ‘Ze hebben ons gewoon de nek omgedraaid’

Nertsenhouder uit Nieuw Heeten: ‘Ze hebben ons gewoon de nek omgedraaid’

DEN HAAG/NIEUW HEETEN – “Ik daag u als minister van landbouw uit om bij mijn dochter op haar verjaardag te komen vertellen waarom ik zo vaak slecht te passe ben en haar opa en oma zo verdrietig.”

Nertsenhouder Lyon Hutten uit Nieuw Heeten (met een bedrijf in Witharen) maakte tijdens de grote boerendemonstratie in Den Haag veel indruk op de duizenden boeren met zijn emotionele verhaal vanaf het grote podium. “Al die politieke partijen, ook de PVV die hier nu op het podium staat, hebben ons destijds van alles beloofd. Wij hebben ons als nertsenhouders aan alle afspraken over dierenwelzijn gehouden. Toch hebben diezelfde partijen in 2013 de nertsenhouderij in de steek gelaten. Ze hebben ons gewoon de nek omgedraaid,” vertelde een emotionele Hutten. “Onze bedrijven hebben nu nul waarde, onze pensioenen zijn foetsie.”

Minister van landbouw Carola Schouten was overigens niet bij deze actie aanwezig. Hutten riep de duizenden actievoerende boeren op om op geen enkele manier akkoord te gaan met vermindering van het aantal dieren in Nederland. “Onze regering houdt zich niet aan gemaakte afspraken. Ga dus nooit akkoord met ook maar één dier minder. Ik ben superblij dat er hier in Den Haag zoveel boeren zijn, dat we elkaar allemaal steunen, terwijl de regering politie en legermaterieel tegen ons inzet. Zorg ervoor dat ze je niks afpikken.”

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

5 comments

 1. Degene die dieren fokken en uitbuiten voor een walgelijk product als bont zijn voor mij echt het laagste van het laagste. Alleen de nertsen hebben het recht om te janken, deze duivel moet zich in een hoekje heel hard gaan zitten schamen.

  • Groepen mensen als duivel wegzetten en ontmensen. Waar hebben we dat toch eerder gezien….

  • Dat jij bont niet acceptabel vindt maakt het nog niet dat anderen geen bont mogen dragen. Als iemand bont wil dragen van een dier dat volgens welzijnsregels is gehouden, dan is daar voor mij niks mis mee. Lekker warm, stijlvol en gaat lang mee. Maar ja, waarschijnlijk bent u ook van mening dat niemand meer vlees zou mogen eten.

 2. De wezel is een roofdier uit de familie der marterachtigen . De wezel is het kleinste roofzoogdier ter wereld

 3. Het is al erg genoeg dat we een vlees industrie hebben maar ok, zonder voedsel ga je dood (ook al kan de vleesconsumptie wel met meer dan de helft omlaag zonder te merken dat je minder vlees eet).
  Echter om dieren te fokken enkel om z’n bontjas is echt niet meer van deze tijd, dat had deze nertsenhouder lang terug al kunnen voorzien.
  Maar goed, het gaat hier om de landbouw in z’n geheel en niet om deze nertsenhouderij in het bijzonder. En dat de politiek faalt is wel heel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.