Home / tweetpost / Natuurbericht: Een waterig zonnetje

Natuurbericht: Een waterig zonnetje

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Deze week geniet Sjaak, tussen de buien door, nog heel even van de nazomer.

Het is kliedernat in het veld. Een hakselaar en enkele trekkers trekken de aandacht. Hier wordt het natte gras gehakseld en naar de grasdrogerij in Ruinerwold gebracht. Door middel van grote drogers wordt het natte goedje omgezet in brokken of hooibalen. Een mislukte oogst is op deze manier toch nog bruikbaar geworden.

Hier op weg langs de dichtgegroeide sloten vliegen alweer watersnippen op. Het lijkt wel vast pandoer te worden op mijn wandelingen. Ik hoor het geluid van kolganzen. Ja, inderdaad, het zijn er tien. Een aalscholver boven me verandert opeens van koers. Naast me in het smalle perceel bloeien nog paardenbloemen, boterbloemen en daar ook meizoentjes. Nog even laat de zomer zich zien in een waterig zonnetje.

Ik groet de boer en loop langs de kuilvoeropslag en via het koepad door de uiterwaarden naar de dijk, de plek waar het Meppelerdiep opgaat in het Zwarte Water. Kijk daar tussen de rietpluimen. Een verlate watertoerist vaart de donkere wolken tegemoet. Laat ik dat ook maar doen. Maar dan wel met de auto…

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.