Mietjes doen mee aan Dorpsquiz voor EHBO Raalte

(Advertorial)

RAALTE – De Mietjes is een van de teams die op 28 december meedoet aan de Dorpsquiz in Raalte. De Mietjes, veertien al wat oudere heren, allen veteranen bij Rohda, benadrukken dat ze hun teamnaam bedoelen als ‘voorzichtige weinig stoere mannen’.

Ze spelen voor de EHBO Raalte. “Al sinds jaar en dag is de vereniging op wedstrijddagen met een paar mensen aanwezig op Sportpark Tijenraan en ondersteunt Rohda op die manier. Daar is Rohda als vereniging erg dankbaar voor en dat willen wij op deze manier nog eens onderstrepen.”
De mannen voetballen elke donderdagavond en zondagmorgen. “Het lijkt ons echter leuk om onze kennis, kwaliteit en performance als team ook eens op een andere manier te testen. Daarom hebben wij ons ingeschreven voor de quiz. Klein nadeel van de groepsamenstelling zou kunnen zijn dat wij min of meer een en dezelfde generatie vertegenwoordigen. Daarom proberen wij ons goed voor te bereiden en dagen wij elkaar uit het Raalter nieuws goed in de gaten te houden. Van de Raalter geschiedenis weten wij waarschijnlijk wel het een en ander.”
De mannen onder leiding van teamcaptain Hans Essink gaan die avond bij Grand Café Neuf zitten. “Hans meent dat wij hier die avond de nodige inspiratie kunnen vinden. Dat is ook wel nodig want 28 december is ook de feestdag van de Onnozele Kinderen (een Rooms-katholieke feestdag ter herinnering aan de kinderen die op last van Koning Herodes werden vermoord, red.) en daar hebben wij er ook wel een paar van aan boord.”
De mannen geven eerlijk toe dat ze nog niet heel erg bedreven zijn in het vinden van aanwijzingen. “Hierbij kunnen wij dus nog wel enige hulp gebruiken. Dat betekent ook dat het voor ons lastig is in te schatten hoe het staat met kansen op een goede eindklassering. Maar net als gebruikelijk op donderdagavond en zondagmorgen zullen wij ook op 28 december proberen een zo maximaal mogelijk resultaat te halen. En om dit te onderstrepen staat er begin november zelfs een trainingskamp gepland naar Duitsland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.