Lemele verdient een punt tegen Blauw-Wit ‘66

LEMELE – Na twee rampseizoenen en evenzoveel degradaties vindt Blauw-Wit ’66 zichzelf terug in de vierde klasse. Gezien de competitiestart voelt de formatie uit Holten zich hier senang. De eerste twee duels werden omgezet in winst. De derde wedstrijd tegen DRC ’12 werd vanwege het overlijden van erelid Johan Stam uitgesteld. Thuisclub Lemele is na drie duels nog zonder verlies. Grote vraag vooraf: voor wie ging de ongeslagen status aan gruzelementen? Blauw-Wit bont en blauw Zandeinde af, of de eerste nul voor de thuisclub?

De ontmoeting eindigde in de paalstand. Daar kon de thuisclub zich in vinden. “Blauw-Wit voetbalde wel wat makkelijker dan wij”, vond ook Ruan Weelink, doelman van de sportclub Lemele. “Toch waren er over en weer weinig kansen. Kort voor rust komen we op 1-0. We houden lang stand, maar kort voor tijd valt de 1-1 vanuit een kopbal. Balen. Maar met een gelijkspel kunnen we leven.” Het is Jelmer Kleinjan, die voorbereidend werk van Yoran Bakhuis weet te bekronen. Net op moment dat de thuisaanhang begint te geloven in een driepunter, verslaat Jarno Dijkstra doelman Weelink met een rake hoofdknik. Bijna gaan de bezoekers er met de volle buit vandoor, als in blessuretijd een vrije trap richting kruising koerst. Weelink weet echter met een fabelachtige zweefduik een nederlaag te voorkomen.

Stand 4E: Daarlerveen 4-10 (18-5), De Zweef 4-10 (9-3), ATC ’65 4-9, Lemele 4-8, Daarle 4-7, GFC 4-6, SVV ’56 4-5 (6-5), Blauwwitters 4-5 (8-8), MVV ’69 4-4, Heracles 4-1 (9-15), sv Rijssen 4-1 (1-9), SC Rijssen 4-1 (3-16) en DRC ’12 3-0.

Zaterdag speelt Lemele uit. Op sportpark Slangebeet in Hengelo worden de degens gekruist met ATC ’65 Het duel begint om half drie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.