Lemele knakt hogere gedachtegoed van GFC

GOOR – GFC, letters die staan voor ‘Goorsche Football Club’, maakte dit jaar de overstap van zondag naar zaterdag. En dan moet je van onderaf beginnen. De vierde klasse. De club van trainer Romano Lammertink maakt van haar streven geen geheim: de titel pakken of promoveren. Het vizier staat nadrukkelijk naar boven gericht.

Aan ambities geen gebrek, maar op het veld moet het gebeuren. Ging het in het openingsduel nog voortvarend (5-1 bij Daarle), Daarlerveen riep Lammertink en zijn gevolg een halt toe (2-3). Effe dimmen boys! Kon ook Lemele de doelstelling temperen, of ging GFC zich revancheren ten koste van de ploeg van trainer Mats Timmerman?     

“We hadden gerekend op zware tegenstand”, bevestigde Remon Kleinlugtenbeld. “En dat kwam uit. We kwamen voor rust een paar keer goed weg. Onze keeper Ruan Weelink was weer goed op dreef en tikte tot twee keer toe vrije trap uit de kruising. In de tweede helft konden we toeslaan. Een verdiende overwinning vind ik.”

Na een uurtje spelen wordt de doorgebroken Yoran Bakhuis door de doelman tegen de rond gewerkt. Strafschop beslist arbiter Jan Otter. Remon Kleinlugtenbeld ontfermt zich met succes over dit karei vanaf elf meter. De thuisclub krijgt een tweede tik als Jelmer Kleinjan op zaterdag een zondagschot afvuurt. Vanaf een metertje of dertig slaat de Derbystar als een granaat in de kruising. GFC toont zich in de persoon van Björn Natrop een slecht verliezer. Na een onbesuisde overtreding op Yoran Bakhuis mag de Goorse middenvelder zijn naam wijzigen in Björn Natrap. Kleinlugtenbeld heeft de smaak van het scoren te pakken, pookt het chagrijn in Goor wat verder op en tekent voor het slotakkoord (0-3).

Stand 4E:  Daarlerveen 3-7 (15-4), Lemele 3-7 (9-1), De Zweef 3-7 (7-3), Blauw-Wit ’66 2-6, ATC ’65 3-6, Blauwwitters 3-5, MVV ’69 3-4 (4-4), Daarle 3-4 (5-8), GFC 3-3, SVV ’56 3-2, Heracles 3-1 (8-12), sv Rijssen 3-1 (1-7), SC Rijssen 3-1 (3-14) en DRC ’12 2-0.  

Zaterdag komt Blauw Wit ’66 uit Holten naar Zandeinde. Het duel begint om half drie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.