Lauk: Club Support

Het zijn slimmeriken, die jongens en meisjes van directeur Paul Maas van de Sallandse Boerenleenbank. Of de Raiffeisenbank natuurlijk als u vroeger liever uw centjes niet katholiek maar protestants liet beheren.

Afgelopen twee weken alleen al kreeg ik vijf oproepen onder ogen waarin Sallandse clubs en organisaties opriepen om op hen te stemmen bij de nu gestarte actie ‘Clubsupport’ van wat tegenwoordig de Rabobank Salland heet.

‘Ook nu vragen wij u om uw hart te laten spreken en op ons te stemmen’, zo lieten bijvoorbeeld de Vrienden van (hospice) de Cirkel mij weten. Die vrienden kregen vorig jaar een mooi bedrag van 1500 euro van de voorganger van de huidige actie, ‘Hart voor Salland’.

Net als nu is dat uitstekende PR voor de bank omdat elke club, vereniging en organisatie zich bij de media kwam melden met foto, cheque en informatie. De redactie van deze krant kreeg er soms een sik van. Afgezien van de naam van de club en de hoogte van de cheque is elk stukje precies hetzelfde en zo goede reclame voor de bank.

Ook bij Rabo Clubsupport gaat het nu om iets soortgelijks. Je kunt meerdere stemmen geven aan verschillende clubs en organisaties. En hoe meer stemmen, des te meer geld je straks krijgt, logisch. Het probleem is natuurlijk dat de clubs niet precies weten wie er een rekening bij de Rabo heeft lopen, want alleen dan kan er gestemd worden.

Volgens mij weet een beetje penningmeester dat precies maar omdat tegenwoordig alles privacy is mag die dat natuurlijk niet zeggen. Dus krijgen alle leden een e-mail of een oproep via de social media, inclusief de arme sloebers die bij een andere bank hun centjes hebben staan. Die krijgen elke keer die oproepen onder ogen, willen best hun cluppie steunen maar kunnen dat niet; ze zijn geen lid van de Rabobank Salland. Soms is dat puur toeval of gemakzucht, soms is dat een bewuste keuze ooit gemaakt. En om nu een Raborekening te openen om daarna op je eigen club te stemmen gaat erg ver.

Ik snap de Rabojongens en meisjes, zij geven tenslotte geld weg dat dankzij hun leden verdiend is en krijgen daarvoor in ruil een heleboel gratis reclame en goede PR. En aan niet-leden verdienen ze niks, dus die mogen niet meedoen. Ik denk dat ik Paul Maas zaterdagavond 19.00 uur bij de streekderby Rohda-Heino maar gewoon een tientje in handen stop. Mag zijn bank dat zelf verdelen over de goede doelen. En het is geen zwart geld, belangrijk tegenwoordig voor banken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.