Keep the Blues Alive-award uitgereikt aan Ribs & Blues

RAALTE/ NIEUW-VENNEP – Een verrassing was het uiteraard niet, het nieuws werd afgelopen Pinksteren tijdens Ribs & Blues al bekendgemaakt, maar toch vond voorzitter Ton Groot Beumer van het Raalter festival het een bijzondere eer om zondag in Nieuw-Vennep (NH) de ‘Keep the Blues Alive-award’ in ontvangst te nemen. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Bluesdag’ van de Dutch Blues Foundation.

Deze tien jaar geleden opgerichte organisatie promoot de bluesmuziek en bluesmuzikanten in ons land op alle mogelijke manieren. De award ‘Keep the Blues Alive’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor de blues in Nederland. Andere winnaars in de afgelopen tien jaar waren onder andere het radioprogramma Bluestown (van Raaltenaar Harry Radstake) en het Moulin Blues festival in Ospel (LB).

Voorzitter Groot Beumer was dus blij, ook al heeft hij het officiële juryrapport nog niet gekregen. “We zeiden het al vanaf het podium tijdens Ribs en Blues dit jaar; dit is een nieuwe en mooie erkenning van wat we al vele jaren in Raalte doen. Opnieuw want ook de in Engeland uitgereikte prijs voor het beste Europese bluesfestival hebben we al enkele keren gewonnen.”

Tijdens de ‘Bluesdag’ werden uiteraard ook veel andere awards uitgereikt. Zo werd de al in 1961 opgerichte band de Bintangs (in 2018 nog te zien en te horen in Raalte) opgenomen in de Nederlandse ‘Hall of Fame’. Een belangrijk onderdeel van de Bluesdag in hotel ‘De Rustende Jager’ is een muzikale wedstrijd tussen enkele geselecteerde Nederlandse bluesbands. De winnaar mag onder meer optreden tijdens de Blues Challenge 2020 in het Amerikaanse Memphis maar ook op Ribs & Blues. Winnaar was de Dave Warmerdam Band.

“Zij zullen zondag 31 mei ’s middags het startschot geven van de tweede dag van Ribs & Blues. De eerste naam op het programma 2020 is dus bekend”, kon Groot Beumer melden. Samen met echtgenote Janny had hij er een weekeindje in de natte en koude Haarlemmermeer van gemaakt met de camper; “Gelukkig met een kacheltje.”

De Ribs & Blues-delegatie met Ton en Janny Groot Beumer en Gerard Elferink kreeg in Nieuw Vennep de ‘Keep the Blues Alive-award’ officieel overhandigd.

Foto: Paul Scholman/Ribs & Blues

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.