Jubileumshow in teken van Welsumer Hoen

WELSUM – De Welsumerclub viert het komende weekend zijn 50-jarig bestaan met een grote show van het Welsumer Hoen in het Dorpshuis. Daar zijn de hoenders van de leden na de keuring te bewonderen. Tevens gaat de show gepaard met een keuring van ingezonden eieren. Hiervoor is de vermaarde keurmeester John Lobb uit het Verenigd Koninkrijk gecontracteerd.
Daarnaast worden vrijdag twee kunstwerken in het teken van het Welsumer Hoen onthuld.

Tot in verre uithoeken van de wereld is Welsum bij hoenderliefhebbers bekend door het rond het begin van de vorige eeuw ontwikkelde Welsumer Hoen. Het ras staat bekend om haar grote bruin-gespikkelde eieren en haar fraaie diepe kleuren. Naar verluidt heeft ook Prins Charles van Engeland de hoenders in zijn collectie. De populariteit van het ras is nog steeds groot. Niet in het minst is dit te danken aan de inspanningen van de Welsumerclub, die tot doel heeft om het Welsumer hoen en de Welsumer krielen in stand te houden.

Tijdens de show is ook een tafel met verschillende tamme kleindieren te bewonderen. Om het feestje compleet te maken, presenteert de Welsumerclub een compleet vernieuwde uitgave van het boek ‘De Welsumer’. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het ontstaan van het ras en de club, de raskenmerken van de Welsumers en de verzorging van kippen in het algemeen. Het boek is te koop tijdens het evenement. De Video Club Welsum heeft enige jaren geleden een nog steeds actuele dvd gewijd aan het ontstaan van het ras met veel wetenswaardigheden. Ook deze DVD is te koop. De show is op vrijdag 1 november geopend van 19.30 tot 22.00 uur en op zaterdag 2 november van 9.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

Onthulling

Het Welsums Cultuur Genietschap, dat zich beijvert voor de instandhouding en het uitdragen van de Welsumse cultuur, heeft in de aanloop naar de viering van haar 15-jarig bestaan volgend jaar de jubileumshow van de Welsumerclub aangegrepen om de Welsumse gemeenschap wederom een cadeau te geven. Ditmaal gaat het om in staal uitgesneden Welsumer Hoenders die een plekje krijgen op twee locaties bij de invalswegen aan de dijk. Het bestuur van de Welsumerclub onthult de werken op vrijdag 1 november om 16.00 uur ter hoogte van de invalsweg naar de dorpskern.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.