Jens en Nolly Blankenvoorde vieren 60-jarig huwelijk

RAALTE – Jens en Nolly Blankenvoorde-Koopman vierden onlangs hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Dadema kwam even een bakkie doen.

Jens (1932) groeide op in Mariënheem; Nolly (1937) in Zalk en Veecaten (gemeente IJsselmuiden). Ze leerden elkaar kennen tijdens een toevallige ontmoeting op het Stöppelhaenefeest. Jens ging proefdraaien met een gereviseerde motor en reed langs Nolly, die met een vriendin in het dorp was. Op 29 september 1959 trad het stel in het huwelijk voor de wet. De kerkelijke inzegening volgde een jaar later. Dit vanwege belastingtechnische redenen.

Na hun huwelijksvoltrekking gingen ze wonen aan de Anjerstraat in Raalte. Wat later volgde een verhuizing naar een grotere woning aan de Kamillie en nu wonen de twee aan de Hartkampweg. Het stel kreeg drie kinderen en twee kleinkinderen. Jens en Nolly bezoeken vaak samen rommelmarkten. Jens is een echte doe-het -zelver en is vaak bezig in de hobbyruimte. Daarnaast volgt hij als vakbondsman de (landelijke en gemeentelijke) politiek op de voet. Nolly mag nog steeds graag het huishouden doen en geniet erg van kleine herstelwerkzaamheden aan kleding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.