Inschrijving voor Goudhaentje van start

RAALTE – De inschrijving voor het Goudhaentje is weer gestart. Iedereen kan een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs van de gemeente Raalte. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend. Die gaat naar huis met een cheque van 1.000 euro en een mooie trofee.

Genomineerde projecten en initiatieven dienen bij te dragen aan een van de volgende doelen: bevordering van ontmoeting tussen inwoners van de gemeente; betere zorg voor elkaar; meer participatie en verbetering van de leefbaarheid in de kernen. Daarnaast kijkt de jury ook naar de mate waarin het project andere mensen inspireert; de originaliteit; de mate waarin het initiatief een steuntje in de rug verdient en de mate waarin het een blijvertje is.

Uit alle nominaties kiest een jury drie finalisten. Vanaf 16 december kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. De stem van het publiek telt uiteindelijk even zwaar als de stem van de jury. De tweede en derde prijswinnaars winnen een bedrag van respectievelijk 500 en 250 euro.

Finalisten van de voorgaande jaren waren onder andere het Zelfregiecentrum, de Plaskerk, Stichting Lef, Endona Heeten en Luttenberg woont. Vorig jaar ging het Goudhaentje naar Luttenberg 700. Nomineren kan tot 17 november via staging2.raalte.nl/goudhaentje.

Op de foto de winnaars van vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.