Hoog water tijdens Broekelo

BROEKLAND – 340 ruiters verschenen afgelopen weekend aan de start van de veertiende editie van boscross Broekelo in Broekland. De organisatie twijfelde zaterdag over de doorgang van het programma van die dag, maar koos na rijp beraad toch voor het groene licht.

“Gezien de regen waren we bang dat de bodem kapot zou worden gemaakt”, vertelt Noëlle Broekhof namens de organisatie. “Uiteindelijk regende het de hele zaterdag, maar gelukkig had de bodem niet teveel te lijden. Het parcours was op zondag nog goed begaanbaar. Eén buitje en daarna was het droog. Op zaterdag bleef het publiek weg, maar zondag was het superdruk. We hebben alleen wel een waterbak uit het parcours gehaald omdat het water er erg hoog stond en er zes ruiters achter elkaar kopje onder gingen.”

De Anton Booijink Prijs voor de beste Broeklander ging naar Djoeke Reimert. Zij reed het parcours op zaterdag, toen nog inclusief de waterbak. Haar concurrentie op zondag, die de waterbak mocht overslaan, was echter langzamer. “Volgend jaar hebben we de vijftiende editie. Een lustrum, dan maken we er een extra groot feest van”, vertelt Noëlle.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.