Heilig Hartkerk van start met actie voor opknapbeurt toren

LEMELERVELD – De toren van de Heilig Hartkerk in Lemelerveld is toe aan een opknapbeurt. Onder het motto ‘Waardeer het, repareer het’ heeft de kerk een actie opgezet om de benodigde middelen daarvoor bij elkaar te krijgen. Die actie wordt op zaterdag 19 oktober afgetrapt met de Open Toren Dag. Het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Het is de bedoeling om een doorlopende diapresentatie te vertonen met foto’s van de kerk, de katholieke scholen en alles wat met het kerkelijk leven in Lemelerveld te maken heeft. “Er zijn verschillende foto’s in het kerkelijk archief te vinden, maar we willen graag een beroep doen op mensen om in hun privé-archief te kijken of er daar foto’s te vinden zijn”, zo stelt Nolly Holterman, die deel uitmaakt van de organisatie. “Met name oud-Lemelervelders hebben misschien verrassende kerkfoto’s. We zouden die graag in willen scannen en dan krijgen de inbrengers het originele exemplaar terug.”

Tijdens de Open Toren Dag treden de parochiekoren op. Om 14.15, 15.15 en 16.15 uur beginnen presentaties over het torenherstel. Onder begeleiding van gidsen bestaat doorlopend de mogelijkheid om in kleine groepjes (maximaal zes personen) de toren te bezichtigen. De koffie staat klaar.

Mensen die foto’s ter beschikking willen stellen, wordt gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met Nolly, Oude Twentseweg 51 in Raalte, tel 0572-372592 of mob. 06-81573050, e-mail: nollyholterman@hotmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.