Verenigingen gezocht voor opruimacties langs IJssel

REGIO – De gemeenten Zwolle, Deventer, Olst-Wijhe en Kampen zoeken sport- en cultuurverenigingen die op zaterdagochtend 26 oktober (Olst-Wijhe, Kampen) of 2 november (Deventer, Zwolle) afval langs de IJssel willen opruimen. In elke gemeente is er plek voor vijf verenigingen, zij krijgen allen een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen om schoon te maken.

In ruil voor hun inzet ontvangen ze een bijdrage voor hun clubkas. Verenigingen kunnen zich tot en met 14 oktober aanmelden via de website. De opruimacties langs de IJssel zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel: geen plastic afval meer via de rivieren naar zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.