Genealogische open dag in Wijhes Museum

WIJHE – De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 12 oktober opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek. Van 10.30 tot 16.00 uur is iedereen, lid of geen lid, welkom in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis.

Ervaring met stamboomonderzoek is niet per se nodig. Vrijwilligers staan klaar om de bezoekers te helpen. De vereniging beschikt in het museum over tal van Wijhese bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Denk aan gegevens uit de bevolkingsadministratie, oude foto’s, belastingregisters, kadastergegevens, krantenknipsels, bidprentjes, begraafregisters, oude kaarten en zelfs archeologische vondsten.

De Historische Vereniging vraagt de bezoekers ook om zelf oude foto’s, documenten, trouwboekjes, bidprintjes of informatie over woningen en boerderijen mee te nemen. Die kunnen dan ter plekke worden gescand. De eerstvolgende open dag is op zaterdag 9 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.