Fietsende ‘chocoladetransporteurs’ uit Duitsland komen langs in Olst

OLST – De bewoners van de Aardehuizen in Olst verwelkomen op zaterdag 2 november aan het eind van de ochtend zo’n vijftien Duitse studenten die op de fiets onderweg zijn van Amsterdam naar Duitsland. Ze vervoeren ruim honderd kilo biologische chocolade, bestemd voor verschillende winkels in Münster. De biologische chocolade is door winkels uit Münster besteld bij de ‘Chocolate Makers’ uit Amsterdam. De cacaobonen worden CO2-neutraal op windkracht per zeilschip van de Caraïben naar de fabriek van de Chocolate Makers gebracht.

Pauzeplaats

De Duitse studenten fietsen op 2 november van Harderwijk naar Hengelo. De bewoners van de Aardehuizen bieden hen een pauzeplaats met lunch aan en een rondleiding over het terrein. “Een duurzaam initiatief zoals dit verdient een steuntje in de rug”, vindt Aardehuisbewoonster Tessel Hofstede.

De Aardehuizen zijn 23 zelfvoorzienende woningen aan de zuidrand van Olst, die tussen 2012 en 2015 door de bewoners zelf zijn gebouwd. “Sinds de start van de bouw vormt ons ecologische woonproject al een trekpleister voor een breed publiek. Een logische pleisterplaats voor dit duurzame chocolade-transport”, aldus Hofstede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.