Erepenning voor Amicitia Boerhaar en lintje voor voorzitter René Koekoek

BOERHAAR – Burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe heeft vrijdag de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Showkorps Amicitia Boerhaar. De uitreiking vond plaats bij Logtenberg op de Boerhaar, tijdens een receptie waar Amicitia het 100-jarig bestaan vierde. Voorzitter René Koekoek werd tijdens receptie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Showkorps Amicitia Boerhaar werd op 12 oktober 1919 opgericht door elf mannen ‘op de Boerhaar’. Tegenwoordig telt Amicitia zo’n zestig leden (orkest, drumband, majorettes en minirettes). “Het is een vereniging die ‘op de Boerhaar’ en binnen de gemeente Olst-Wijhe een centrale plek heeft en staat voor saamhorigheid en discipline door een gedeelde passie voor muziek”, zo stelt de gemeente.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. De Erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen.

Kermis Boerhaar
René Koekoek ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele persoonlijke verdiensten voor de samenleving. Koekoek, vanaf 1978 spelend lid bij Showkorps Amicitia Boerhaar, is sinds 1998 voorzitter. Naast zijn reguliere bestuurstaken houdt hij zich onder andere bezig met de inzameling van oud ijzer en oud papier, sponsorwerving en is hij actief betrokken geweest bij de realisatie van een eigen clubgebouw voor Amicitia. Daarnaast is hij, vanaf 2013 tot op heden, als representant van Amicitia, actief betrokken bij Muziek Netwerk Salland.

Mede dankzij de inzet van Koekoek verzorgt het Muziek Netwerk Salland instrumentaal muziekonderwijs op basisscholen, onder meer in Wijhe, Broekland en Boerhaar. Koekoek heeft ook nog andere verdiensten: van 1989-1994 was hij actief als voorzitter van de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) en gedurende 25 jaar heeft hij onderdeel uitgemaakt van de technische commissie van de Kermis Boerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.