Eikelactie weer van start in Raalte

RAALTE – De herfst is in volle gang en sommige eikenbomen hebben de eerste eikels al weer laten vallen. Bij de biologische boerderij van Kleinlangevelsloo in Raalte vormen de eikels een waardevolle en lekkere bijvoedering voor de varkens. Daarom roept boer Rob alle kinderen weer op om eikels te gaan rapen voor deze dieren om de winter door te komen.

Voor elke kilo schone eikels krijgen de kinderen 15 eurocent. De eikels moeten wel schoon geraapt worden, dus zonder zand, bladeren, bierdoppen, hondenpoep en andere rommel, zodat de dieren er natuurlijk niet ziek van worden.

De eikels zijn van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 oktober in te leveren bij de biologische boerderijwinkel van Kleinlangevelsloo, van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.