Echtpaar Exel uit Lemelerveld zestig jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen week waren Rieks en Gerrie Exel-Beltman zestig jaar getrouwd. Ruud van Leeuwen, locoburgemeester van de gemeente Dalfsen, kwam het diamanten paar thuis in Lemelerveld feliciteren.

Rieks en Gerrie leerden elkaar kennen tijdens de Broeklander Kermis. Het echtpaar heeft vijf kinderen, vijftien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Rieks (net 80 jaar) woont nog steeds in de woning waar hij is geboren. Na de lagere school en de ambachtsschool werkte hij bij aannemersbedrijf v.d. Berg en bij aannemersbedrijf Trebbe Enschede.

Vervolgens ging hij als uitvoerder aan de slag in het bedrijf van zijn broer Exel in Lemele. Op 58-jarige leeftijd had hij de mogelijkheid om te stoppen. Hij mag graag biljarten en een kaartje leggen. Ook was hij circa 20 jaar lang voorzitter van de judobond. Verder volgt hij de prestaties van de plaatselijke voetbalclub op de voet.

De wieg van Gerrie stond in Raalte. Na de lagere school en de huishoudschool werkte zij bij de Spar en bij een schildersbedrijf. Zij houdt van sporten; ze speelde handbal en deed jarenlang aan tennis.

Het diamanten echtpaar mag graag zingen. Zo was Gerrie vele jaren lid van een zangvereniging in Raalte en ruim 42 jaar van de plaatselijke vereniging. En Rieks zet nog steeds zijn beste beentje voor bij het vrijetijdskoor de Bargzangers in Lemele. Beide beschikken nog over een goede gezondheid. Het jubileum werd samen met familie en kennissen gevierd bij Krieghuusbelten in Raalte.

Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.