Drukte bij onthulling eerbetoon aan Sallandse keuterboeren

HAARLE – Zaterdagmiddag werd onder grote belangstelling het ‘Voorbijgangerserf’ onthuld aan de Oude Deventerweg in Haarle. Op deze plek stond tot 1961 een door brand verwoeste boerderij; een lindeboom bleef daar sindsdien aan herinneren.

Frans Rensen, eigenaar van het terrein en initiatiefnemer, onthulde samen met burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn het informatiepaneel en samen schroefden ze een naamplaatje op de eikenhouten tafel om de plek te kunnen beleven. De plek waar de keuterboerderij stond is nu aangegeven met een constructie van cortensstaal.

Rensen kreeg bij zijn initiatief ondersteuning van Robert Kemper van Stichting Sallands Erfgoed. Leo Kemper maakte het ontwerp en Willy Laing, voormalig bewoner van het erf, hielp mee met de ontwikkeling van het plan. Het kunstwerk is bedoeld als eerbetoon aan de hardwerkende keuterboeren op het Sallandse platteland. Voorbijgangers kunnen er uitrusten en genieten van de rust.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.