Dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer in Luttenberg

LUTTENBERG – Tot en met zaterdag 26 oktober vinden in de manege aan de Looweg in Luttenberg de jaarlijkse dressuurwedstrijden om Het Gouden IJzer plaats. Deelnemers, waaronder diverse bekende amazones en ruiters uit heel Nederland, weten de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van Paardensportvereniging Luttenberg.

De beide hallen zijn tot en met zaterdag geopend voor de combinaties, die uitkomen in verschillende klassen. Op vrijdagavond wordt de Kűr op Muziek gereden (vanaf ongeveer 19.00 uur). De verschillende combinaties brengen dan, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelfgeregisseerde proef ten tonele.

De zaterdag staat geheel in het tekens van de klassen Z1, Z2 en de ZZ Licht, de zwaarste klassen. ’s Avonds volgt de finale van deze dressuur vijfdaagse. De winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Iedereen wordt beoordeeld in de klasse, waarin hij of zij startgerechtigd is, dus het is best mogelijk, dat een B- of L-combinatie hoger eindigt dan iemand uit de hogere klasse.

De hoofdprijs bestaat uit de bokaal en een geldprijs. Alle finalisten krijgen een statiedeken. De entree is alle dagen gratis. Voor het volledige programma en de startlijsten en -tijden zie staging2.startlijsten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.