CDA Olst-Wijhe dient resolutie in op partijcongres tegen uitbreiding luchtvaart: ‘Het baart ons zorgen’

OLST/WIJHE – Op het jaarlijkse partijcongres is de CDA-afdeling Olst-Wijhe mede-indiener van een resolutie tegen de uitbreiding van de luchtvaart. “In de huidige situatie waarin iedereen hard werkt om klimaatdoelen te halen is het voor CDA Olst-Wijhe onacceptabel dat de luchtvaart als grootste vervuiler buiten de opgave blijft”, zegt CDA-raadslid Elleke Steenbergen.

De lokale CDA-fractie vraagt zich af wat de impact van het luchtverkeer dat overkomt vanuit Lelystad Airport op de recratie en toerisme in de gemeente. “Mensen ontspannen graag in de rust. Overkomend vliegverkeer werkt verstorend op deze rust. Daarnaast maken we ons zorgen over de impact van het luchtverkeer op onze natura 2000-gebieden. Al met al genoeg redenen om op het jaarlijkse CDA congres een resolutie in te dienen tegen de uitbreiding van de luchtvaart”, besluit Steenbergen.

2 REACTIES

  1. Impact? Nou, als witte tuinmeubeltjes rond Schiphol al binnen één jaar zwart worden, ben ik bang dat ook de ramen van het Gemeentehuis wat vaker gewassen moeten worden …. Dus ook minder rust voor onze ambtenaren … Bovendien moeten de ramen van de Wethouder kraakhelder blijven voor een kristalheldere visie…..

  2. Zolang de consument enkel aan zichzelf denkt en het wel ‘jammer’ vindt voor de natuur maar er verder niets aan doet.. Tja. De consument is mi de grootste hypocriet (en schuldige) door gewoon overvloedig en onnodig te blijven vliegen (en rijden, goedkoop vlees kopen etc..). Overkomend vliegverkeer is nog wel het minst belastend. Hooguit irritant, maar alles went.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.