Bundel Heldinnen voor vrouwelijke gemeenteraadsleden Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – De verhalenbundel ‘Heldinnen’ is afgelopen maandag aangeboden aan de vrouwelijke leden van de gemeenteraad in Olst-Wijhe. Het boekje werd eind mei uitgegeven naar aanleiding van een verhalenwedstrijd die was uitgezet ter ere van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. De gemeente heeft de bundels zelf aangeschaft voor de raadsleden en beleidsmedewerkers.

Het thema van de Internationale Vrouwendag dag was ‘Heldinnen’. Een onafhankelijke werkgroep van vrouwen uit de gemeente Olst-Wijhe nodigde in de aanloop naar deze dag vrouwen uit om een kort verhaal over een eigen heldin te schrijven. Dat leidde tot dertien inzendingen, die allemaal in dit boekje zijn opgenomen. Ze gaan vaak over vrouwen van bijzondere betekenis in het leven van de schrijfsters: over de eigen (schoon)moeder, oma, vriendin of dochter. Zo ook het winnende verhaal van Anja Elshof, die een creatief (fictief) einde had bedacht voor het verhaal over haar hardwerkende moeder. Daarnaast ging de werkgroep in de gemeente Olst-Wijhe op zoek naar vrouwen en meisjes met een bijzonder verhaal. Ook die interviews zijn opgenomen in de bundel. Het boekje kost 7,50 euro en is verkrijgbaar bij het Holstohus.

“Met de overhandiging van de bundel wilden we opnieuw aandacht vragen voor het belang van Internationale Vrouwendag”, vertelt Julia Terpstra. “We zijn nu alweer bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Dan is het thema ‘Vrijheid’. Vrijheid betekent voor iedereen wat anders. We gaan aan de slag met hoe dit door verschillende generaties vrouwen ervaren is. Vrouwen met ideeën zijn altijd welkom om zich aan te sluiten!”

De vrouwelijke raadsleden doen een voorstel in de gemeenteraad voor een blijvende herinnering aan de viering van 100 jaar kiesrecht voor vrouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.