Appels voor snelle Livia van der Horst en Kyan Ridderbos

 .

OLST- Livia van der Horst en Kyan Ridderbos uit Olst kregen afgelopen donderdagmorgen allebei maar liefst twee kisten appels op school bezorgd. Tijdens de recentelijk gehouden Appelloop was Livia het snelste meisje en Kyan de snelste jongen.

De traditie was tot voor kort dat het snelste meisje uit de gemeente Olst-Wijhe haar gewicht in appels kreeg uitgereikt, maar met ingang van dit jaar worden zowel aan het snelste meisje en jongen uit de gemeente Olst-Wijhe appels uitgereikt.

Livia van der Horst zit groep 6 van De Klimboom in Boskamp en ze was behoorlijk verrast dat ze zoveel appels kreeg uitgereikt. Ze liep dit jaar de twee rondjes van 600 meter in een gemiddelde snelheid van 14,25 km/uur. Samen met haar klasgenootjes deed ze meteen een aanval op de appels. Van de rest van de appels wil ze mogelijk appeltaart maken en uitdelen in het plaatselijk verzorgingthuis Sint Willibrord.

Kyan Ridderbos werd op de Prins Willem Alexanderschool in Olst tijdens een korte bijeenkomst in het zonnetje gezet. Kyan liep zijn drie rondjes van 600 meter in een gemiddelde snelheid van 15,4 km/uur.

Op de foto: Frank Jansen van der Sligte, Leo Pelgröm (beiden Appelloop), Livia van der Horst en haar juffrouw. Foto: Elleke Steenbergen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.