Antoon Berghuis tachtig jaar lid van Fanfare St. Caecilia Heeten

 .

HEETEN – Afgelopen zaterdagavond was voor Fanfare St. Caecilia uit Heeten een wel een heel bijzondere avond. Op de jaarlijkse feestavond, gehouden in samenwerking met Harmonie Wesepe, werden namelijk zeven jubilarissen gehuldigd. Onder hen was Antoon Berghuis uit Heeten, die 80 jaar lid is van de fanfare.

Berghuis ontving een hoge onderscheiding, de zilveren medaille, van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), de muziekkoepel voor instrumentale amateurmuziek in Nederland. Berghuis ontving de onderscheiding uit handen van Wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte die speciaal voor de gelegenheid aanwezig was.

Berghuis, inmiddels 91 jaar oud en nog steeds vol energie, gaat met de tijd mee en speelt Bariton. Hij slaat geen repetitie over. Ook bij het even nazitten na de repetitie onder het genot van een biertje, is Berghuis nog steeds aanwezig. Een leven in het teken van de fanfare kan men rustig stellen. Berghuis is, naast lid, in het verleden ook nog eens 35 jaar penningmeester van de vereniging geweest.

Een andere jubilaris; Herman Vegterlo, die ‘maar’ 65 jaar lid is van de fanfare, was nog bij de oprichting van de drumband destijds, de tegenwoordige slagwerkgroep. Natuurlijk mogen de andere jubilarissen, samen goed voor 355 jaren fanfare, niet vergeten worden. Stuk voor stuk hebben ze al heel wat dienstjaren gedraaid bij St. Caecilia. Zelfs de jongste jubilarissen maken immers ook alweer 25 jaar dienst uit van de vereniging die volgend jaar 100 jaar bestaat.

De volgende jubilarissen werden tijdens de avond gehuldigd; Antoon Berghuis ~ 80 jaar lid, Herman Vegterlo ~ 65 jaar lid, Jan Mulder ~ 60 jaar lid, Frans Rekveld ~ 50 jaar lid, Wim Hollegien ~ 50 jaar lid, Rob Hollegien ~ 25 jaar lid, Johan Oldeboer ~ 25 jaar lid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.