Alternatieve woonvormen bij De Toekomstmakers

LEMELERVELD – Op donderdag 31 oktober is er in de WH Zwart Hal in Lemelerveld een nieuwe inspiratieavond van De Toekomstmakers. Het onderwerp is dit keer alternatieve woonvormen. Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte en Thea Wiegers van Vriendenerf Olst vertellen over hun initiatieven op het gebied van duurzaamheid en noaberschap.

’t Natuurlijk Huus in Raalte wil graag een voorbeeld zijn voor natuurlijk bouwen, wonen, werken en leven. De initiatiefnemers laten zien dat duurzaam en ecologisch leven heel goed mogelijk is zonder in te hoeven leveren op luxe. Duurzaam is naar hun idee dat je handelt in overeenstemming met de natuur, waardoor je de natuur niet uitbuit, vervuilt of vernietigt.

Het Vriendenerf Olst is een kleinschalig CPO-woonproject (collectief particulier opdrachtgeverschap) voor en door actieve vijftigplussers. Het accent ligt op zelfstandig wonen mét nabuurschap in duurzame, geschakelde koophuizen op een ruim erf, waar de bewoners essentiële voorzieningen samen delen. De twaalf woningen zijn ontwikkeld in nauw overleg tussen de architect, het bouwbedrijf en de bewoners. De woningen zijn levensloopbestendig, energiezuinig en duurzaam, hebben een gedeelde moestuin en bloementuin met vijver. Het Vriendenerf wil zich voortdurend ontwikkelen en zo anderen blijven inspireren.

De Toekomstmakers is een initiatief van de Duurzame Dorpen in de gemeente Dalfsen. De inspiratieavond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Na de lezingen is er gelegenheid voor discussie met de aanwezigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.