Actiedag in Olst in teken van blind oversteken

OLST – Blinde en slechtziende verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Daarom voeren de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe, de Oogvereniging en Bartiméus op zaterdag 12 oktober campagne in Olst.

Dit doen zij in het kader van de Dag van de Witte Stok, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor verkeersdeelnemers met een visuele beperking.

Veel fietsers en automobilisten weten niet dat zij voorrang moeten geven aan blinde of slechtziende voetgangers met een witte stok die willen oversteken. 77 procent van de mensen met een visuele beperking heeft wel eens een vervelende situatie meegemaakt doordat iemand de witte stok bij het oversteken negeerde.

Tijdens de actiedag op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 14.00 uur bij de oversteek voor het Holstohus in Olst vragen de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe, de Oogvereniging en Bartiméus hier aandacht voor. Iedereen die dat wil, krijgt de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om met slecht of zonder zicht, gebruikmakend van een witte stok, over te steken. Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe zal de actie openen en de eerste oversteek maken.

De actie in Olst maakt deel uit van de landelijke campagne Stop voor de Witte Stok, die in de meeste plaatsen op 15 oktober wordt georganiseerd. In meer dan tien plaatsen in heel Nederland vinden deze dag acties plaats.

Kijk voor meer informatie op staging2.stopvoordewittestok.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.