Zes kunstwerken in race voor plek aan Molenhof

RAALTE – Het huidige doek aan de Molenhof, ‘Schakels’ van Abe Kooi, wordt volgend jaar vervangen door een nieuw kunstwerk. Inwoners van de gemeente Raalte en andere geïnteresseerden kunnen vanaf nu stemmen op één van de zes kunstwerken uit het project ’50 jaar kunst in Salland’. Het gekozen werk zal er een jaar blijven hangen.

De kandidaten zijn Huub Coenen met ‘Het Verraad van Salland’; Miny Jansen met ‘De koeien in de hete zomer’; Henne Neppelenbroek met ‘Zomer in Salland en Salland Blues’; Joke Proper met ‘De IJssel’; Jos van der Vegt met ‘Lichtval’ en Annette Wijninga met ‘Boetelerveld’.

In het kader van het project ’50 jaar kunst in Salland’ dat de Rotaryclub Raalte organiseerde ter ere van haar 50-jarig bestaan zijn deze kunstwerken dit hele jaar (roulerend) op zes plekken in Salland te zien. Het gaat onder andere om Elckerlyc in Luttenberg, de Nicolaaskerk in Heino, de Heilige Kruisverheffing in Raalte en de katholieke kerk in Heeten. Het initiatief om een van de zes kunstwerken een jaar lang een plek te geven aan de Molenhof komt van de Commissie Beeldende Kunst.

Stemmen (uiterlijk 31 oktober) is mogelijk via de website van de gemeente. Begin december wordt de winnaar bekend gemaakt. Uit alle inzenders wordt iemand gekozen die een kopie van het winnend kunstwerk van de huidige actie op een klein buitendoek krijgt.

De Beeldende Kunst Commissie heeft het idee om dit frame jaarlijks van een nieuw doek te voorzien. Het thema kan iets met kunst en cultuur uit de gemeente Raalte te maken hebben, maar ook andere ideeën zijn welkom.

Heeft u een idee? Mail dat dan naar cultuur@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.