Woningen op locatie sociaal gebouw Marktstraat Heino

RAALTE – Het gebouw aan de Marktstraat 27-29 in Heino zal plaats maken voor een twee-onder-een-kapwoning. De gemeente Raalte is akkoord met de hiervoor benodigde bestemmingsplanwijziging. Het ontwerp ligt voor een periode van zes weken ter inzage.

In het gebouw waren jarenlang maatschappelijk-sociale functies gevestigd. Het staat nu echter grotendeels leeg, waardoor de kwaliteit van het pand achteruit gaat. Daarom wil de eigenaar er een andere functie aan geven. Woningbouw ligt het meest voor de hand.

Het perceel diende zich ook aan tijdens het proces om te komen tot nieuwbouwlocaties voor Heino. Een twee-onder-een-kapwoning is gezien de context het meest passend. De inschatting is dat deze ontwikkeling niet leidt tot een toename van stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden. De dichtstbijzijnde ligt op 7 kilometer afstand.

Dit komt doordat de twee woningen minder verkeer genereren dan de maatschappelijke bestemming en de woningen gasloos zullen worden. De bewoners van de toekomstige woningen hebben elektrische auto’s, inclusief bijbehorende laadpaal bij iedere woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.