Wijhes Museum voor de allerlaatste keer geopend

WIJHE – Het Wijhes Museum is op zaterdag 14 september voor de allerlaatste keer geopend. Tevens houdt de Historische Vereniging Wijhe die dag de laatste open genealogische inloopdag aldaar. De vereniging neemt afscheid van de locatie. SallandWonen heeft er andere plannen mee. De deuren zijn geopend van 10.30 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

De Historische Vereniging verhuist naar de Langstraat 52 en zal op die plek in april volgend jaar haar deuren openen. Uiteraard blijft de vereniging zich richten op het onderzoeken van de geschiedenis van Wijhe en haar buurtschappen en het beschikbaar maken en delen van deze historische kennis met de gemeenschap. Ook gaan de activiteiten als open genealogische dagen, rondleidingen en het maken van het blad Rondom de Toren gewoon door. Het museum heeft haar collectie in 40 jaar opgebouwd. De bezoekers kunnen er van alles bewonderen uit vervlogen tijden. Een prachtige keuken, een schooltje, bedstee, winkel, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van vroeger.

De veranderingen zullen de nodige kosten met zich meebrengen. Nieuwe leden zijn dan ook zeer welkom. Dit kan al voor 20 euro per jaar. Opgave via historischeverenigingwijhe@gmail.com. Ook nieuwe vrijwilligers zijn welkom, want er liggen veel werkzaamheden in het verschiet.

Deze zaterdag 14 september is tevens de eerste open genealogische dag van dit seizoen en kan iedereen weer aan de slag met de ontdekkingstocht naar zijn/haar voorouders. Vrijwilligers van de werkgroep genealogie zijn de hele dag aanwezig om te helpen met het vinden van informatie. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem gerust ook eigen foto’s, familiedrukwerk, trouwboekjes en dergelijke mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.