Home / Sallandcentraal / Wekelijkse ontmoeting in teken van dementie in De Leeren Lampe

Wekelijkse ontmoeting in teken van dementie in De Leeren Lampe

RAALTE – Het nieuwe inlooppunt ‘Kom d’r in Raalte’ opent op donderdag 19 september voor het eerst de deuren in De Leeren Lampe in Raalte.

Het wekelijkse inlooppunt is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en familieleden van mensen met dementie. Er is ruimte om anderen te ontmoeten die ook te maken hebben met geheugenproblemen. Vooralsnog gaat het om een pilot van twee jaar.

Samen met een beroepskracht en zorgvrijwilligers worden gezellige ochtenden georganiseerd met muziek van vroeger, spelletjes enzovoorts. Het inlooppunt opent elke donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur de deuren in het voorcafé van de Leeren Lampe. Elke eerste donderdag van de maand om 12.00 uur kunnen mensen aanschuiven voor een lunch. Ook inwoners en organisaties met vragen over geheugenproblemen zijn welkom.

Kom d’r in Raalte is een initiatief van Stichting Evenmens, Carinova mantelzorgondersteuning en Wijz Welzijn. De gemeente Raalte subsidieert dit initiatief. Daarnaast wordt er verbinding gelegd met veel andere organisaties. Bijvoorbeeld huisartsen, Wmo-consulenten, de dementieconsulent gemeente Raalte, thuiszorgorganisaties en ouderenbonden. Een samenwerking vanuit de Kr8 van Raalte dus.

Geheugenproblematiek komt steeds meer voor. Zo neemt het aantal mensen met dementie de komende jaren fors toe: tot 2050 zal dit verdubbelen ten opzichte van het huidige aantal. Deze groep blijft langer thuis wonen. Dit vraagt veel van henzelf, hun mantelzorgers en hun omgeving. Ruim de helft van de mantelzorgers van mensen met dementie is zwaarbelast.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.