Week van de valpreventie in Heino

HEINO – Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober zijn er in Heino diverse activiteiten in het kader van de Week van de Valpreventie. Doordat mensen langer thuis blijven wonen, is de kans op valongelukken groter en de zorgverleners van Heino organiseren daarom verschillende activiteiten om mensen te waarschuwen en te informeren.

Er zijn diverse workshops en presentaties. Naast een sportieve, gezonde insteek staan ontmoeten en meedoen centraal. De valpreventieweek is een samenwerking tussen organisaties als de thuiszorg, ergotherapie, fysiotherapie, diëtiek, podotherapie, cesartherapie en de apotheek samen. Ook het Dorpshuus, de ouderenbonden Heino, de hulpmiddelenwinkel, Tai Chi en MBVO verlenen hun medewerking.

Het programma start op maandag 30 september met een informatiemarkt in het Dorpshuus. Van 9.30 tot 12.30 uur zijn daar diverse specialisten op het gebied van valpreventie aanwezig. Dinsdag 1 oktober verzorgt Anja van Dam van 11.00 tot 12.00 uur een proefles Tai Chi in ’t Roekenest. Van 14.00 tot 14.45 uur volgt een proefles zitgym door Ann Steenweg in het Dorpshuus en van 15.00 tot 16.00 uur een presentatie door een apotheek en een cesartherapeut. Op woensdag 2 oktober vindt er vanaf 10.00 uur een interactief dobbelfitspel (onder leiding van een geriatriefysiotherapeut) plaats in het Dorpshuus. Op donderdag 3 oktober is er daar van 14.00 tot 15.00 uur een proefles koersbal, om 15.00 uur gevolgd door een presentatie van een ergotherapeut en de thuiszorg. De Week van de Valpreventie wordt vrijdagochtend vanaf 10.30 uur afgesloten met een presentatie van een podotherapeut en een diëtist in het Dorpshuus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.