Veteranen bekijken foto’s van 90 jaar Rohda-historie

RAALTE – De veteranen van Rohda kwamen de zondagochtend van Stöppelhaene naar kantoorgebouw de Berk aan de BK-straat. Onder het genot van een bakje koffie bekeken ze daar de vele honderden foto’s uit de 90-jarige historie van hun club. Aan alle kanten klonken opmerkingen zoals ‘Ach ja dat was Veenendaal’ en ‘Dat was met Louis van Gaal’. Aan bijna elke foto was wel een herinnering te plakken.

Harry Meijer die de selectie had gemaakt uit zijn duizenden foto’s van Rohda was blij met dat bezoek en alle aandacht. Het plein voor de Berk was goed gevuld. En die drukte trok vanzelf weer andere passanten aan die vervolgens ook al die foto’s bekeken. In het kader van 90 jaar Rohda waren zes doeken van vijf meter breedte gemaakt. Ook gedurende de andere dagen van Stöppelhaene trokken de foto’s van Rohda veel kijkers. Maar ook de oude foto’s van Raalte die op doeken te zien waren, trokken honderden bezoekers. Dat begon dinsdag voor Stöppelhaene al. Nog tijdens de opbouw van de expositie kwamen de eerste nieuwsgierigen al een kijkje nemen. Het totale bezoekersaantal was dan ook groter dan ooit.
Enkele bezoekers van de fototentoonstelling hadden er zelfs een dikke twee uur autorijden voor over om de opnames te komen bekijken. Anton Vlierhuis bijvoorbeeld kwam uit Vlaardingen en zat ruim twee uur achter het stuur. Lies Nulke-Geertman die in haar jeugd in de Nieuwstraat woonde, kwam met haar dochter uit Noordwijkerhout. Het duurrecord werd deze Stöppelhaene gevestigd door Jan Pieter Gorter. Hij arriveerde rond 19.00 uur en het lukte hem met moeite om rond 22.15 uur terug naar huis te gaan. Elke keer zorgden de foto’s voor herinneren, waarover hij dan anderen vertelde. De oud-belastingdienstmedewerker is al ver in de tachtig, maar zijn geheugen zit echt vol met informatie over het Raalte van vroeger.

Foto: Veteranen van Rohda bekeken zondagochtend de foto’s uit de rijke 90-jarige historie van Rohda bij de Berk. Foto: Richard Woolderink/Raalte Clopedie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.