Vechtdal Wandeldag langs vijf landgoederen

DALFSEN – Op zaterdag 14 september vindt de Vechtdal Wandeldag weer plaats rondom Dalfsen. Dat betekent vier prachtige wandelingen over vijf landgoederen aan de zuidkant van de Vecht: Rechteren, Den Berg, Den Aalshorst, Mataram en de Horte.

De organisatie, ALS Team Dalfsen, zet elk jaar nieuwe wandelingen uit. De vorige twee edities gebeurde dat onder de naam Vechtdal Landgoederen Loop. De vijf landgoederen zijn stuk voor stuk monumenten die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Niet voor niets worden ze wel de parels van Dalfsen genoemd.

14 september is het ook Monumentendag en daarnaast biedt het evenement Proef Dalfsen ook een afwisselend programma (staging2.proefdalfsen.nl). Een mooie gelegenheid om diverse activiteiten te combineren. Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan. Alle routes zijn bepijld en bij de start ontvangt men tevens een routebeschrijving.

Starten kan vanaf 9.00 uur bij café-restaurant Kappers in Hoonhorst. Er zijn routes van 25 kilometer (starten tot 10.00 uur); 15 km (tot 11.00 uur) en 10 en 5 km (allebei tot 13.00 uur). Natuurlijk kunnen bepaalde afstanden gecombineerd worden om zo bijvoorbeeld een lange wandeling van 40 km te maken. De route van 5 km is een speciale gezinswandeling. Camping/restaurant De Boskamp is voor de diverse wandelingen de plek om even te rusten. Inschrijving op de dag zelf bij Kappers. De deelnamekosten bedragen 10 euro (kinderen tot en met 15 jaar gratis). De opbrengst van deze dag is geheel bestemd voor Stichting ALS.

Zie verder staging2.teamdalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.