Tiende Bierfestival Raalte kent bijzondere speciaalbieren

RAALTE – “Vorig jaar hadden we misschien iets te algemeen bekende speciaalbieren. Daarom hebben we dit jaar in goed overleg met de deelnemende zaken gekozen voor wat exclusievere bieren die je niet snel in de schappen van de supermarkt kunt vinden. Denk maar aan lokale, regionale en Nederlandse bieren met een mix van diverse types.” Laurens Kieftenbeld kijkt tevreden naar het aanbod van het Bierfestival Raalte 2019.

De tiende editie van het festival zal zaterdag en zondag naar verwachting weer minimaal vierhonderd deelnemers trekken die langs de negen deelnemende cafés in het Raalter centrum wandelen om evenzoveel bieren te proeven. De opzet is vergeleken met vorig jaar ongewijzigd. Bij de deelnemende horecazaken kan voor 20 euro een kaart gekocht worden. Daarmee heeft het Raalter festival een heel andere opzet dan de meeste bierfestivals waarbij alle brouwerijen centraal op een plein staan. Bij elk deelnemend café in Raalte staat ook het speciale proefglas klaar (dat niet naar de volgende zaak meegenomen mag worden).

Het gaat om Lemonade (met een Saison van Bird Brewery; voor alle te drinken proefglazen ‘Bird’ in Raalte worden 120 bomen geplant), Hotel de Zwaan (met de Populus Tripel), de Zuiderbuur (met de Triple Rock Church van brouwerij Stanislaus), Café Laurel’s (met een bock van Chamaven uit Zutphen), de Haenehof (met de trappist Broeder Isidorus), Café de Gouverneur (met een IPA uit San Diego), Restaurant Ufuk (met de Blonde Amber van de Twentse brouwerij Gallivant), Borrelzz (met de Hop House 13 van Guinness) en Grand café Neuf (met de Rauch van Brouwerij Othmar uit Ootmarsum; ook met een actie waarmee een geheel verzorgde excursie voor twintig personen gewonnen kan worden).

Advies

Aan het tiende Bierfestival Raalte (de eerste editie heette nog Bokbierfestival) kan zowel zaterdag- als zondagmiddag van 12.00 tot ongeveer 17.00 uur deelgenomen worden. “We adviseren elk jaar opnieuw om te beginnen met de bieren met de lagere alcoholpercentages en dat daarna langzaam op te bouwen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Sommige deelnemers, veel daarvan lopen in groepen, werken zaterdagmiddag de helft af en gaan zondagmiddag verder. Anderen kopen zondagmiddag gewoon weer een nieuwe kaart en beginnen opnieuw.”

Foto: De sinds enkele jaren bestaande Bird Brewery in Amsterdam plant voor ieder gebrouwen flesje bier één boom in samenwerking met partner Trees for the Future.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.