Technische bedrijven en boerderijen zetten deuren open voor scholen

RAALTE- Scholen in Salland kunnen sinds vorige week gebruik maken gebruik maken van het aanbod van technische bedrijven en boerderijen om gastlessen op scholen te geven of bedrijfsbezoeken te organiseren. Daaraan werken 23 technische bedrijven en 27 boerderijen mee.

Dit initiatief werd door Platform Techniek Salland en Boerderij Educatie Salland bij de scholen onder de aandacht gebracht tijdens een gezamenlijke kick off op donderdag 12 september. Platform Techniek Salland biedt in de aanloop naar de Techniekdagen in oktober elk jaar al gastlessen op de scholen aan. Door het hele jaar scholen de mogelijkheid te bieden een gastles te geven of op bezoek te komen, kunnen scholen het ook gemakkelijk aan een thema koppelen. De technische bedrijven hebben allemaal een speciale training gevolgd om inhoud te kunnen geven aan de gastlessen en bedrijfsbezoeken. De boeren hebben een speciale cursus van vier dagdelen gevolgd, inclusief BHV diploma-training en ze zijn verzekerd.
Tijdens de officiële kick off waren leerkrachten van diverse scholen aanwezig. Zij mochten als eerste een bedrijfsbezoek aan varkensbedrijf Neimeijer brengen.

Kijk op de website voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.