Streetlive: straattheater op hoog niveau

RAALTE – Voor al weer het zeventiende jaar wordt komende zaterdagmiddag Streetlive, het Raalter straattheaterfestival gehouden. Opnieuw is de organisatie erin geslaagd om een bijzonder programma samen te stellen met artiesten uit binnen- en buitenland (van Georgië en Engeland tot Duitsland en Italië) die op vaste plekken en tijdstippen optreden óf juist het hele centrum van Raalte onveilig maken. Alle optredens zijn helemaal gratis maar een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

Streetlive begint vrijdagavond rond half 9 al met een voorproefje op het programma van de zaterdagmiddag. Na de gezamenlijke officiële opening van Cu & Cu, Bierfestival Raalte en Streetlive, treedt dan op de Plas Christoph Engels op (ondanks zijn naam is hij Duits), jongleur en durfal, komiek, communicator en improvisatie-genie.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur gaat dan het programma van Streetlive, verspreid over het hele centrum van het dorp, echt van start. De band Rattletrap zorgt voor een muzikale start en de Italiaan Lorenzo Gianmario Galli gaat de straten onveilig maken met zijn ‘Rock’n’Roll Walk-Act Interactive Music Comedy Show’ (foto). Ook de Britse dames van Granny Turismo met hun ‘Worlds Winkelwagen Dance Display Team’ kunnen deze zaterdagmiddag overal voor verwarring en opschudding zorgen.

Het Triali Trio (Georgië) zal zaterdagmiddag twee keer te zien zijn met een spectaculaire show. Een hoge stellage en steiger gecombineerd met een trampoline en een net, het lijkt eenvoudig maar de acrobaten lopen steeds tegen nieuwe problemen aan. Daarbij ontstaan zowel hilarische stunts als spectaculaire trucs met 7 meter hoge sprongen en luchtacrobatiek op swingende jaren 60 muziek.

Urban4you

Bij de act van ‘Men in Back’ krijgt het publiek een lesje Heel Holland Bakt waarbij niet zuinig met het meel wordt omgesprongen. Circo Labile brengt de voorstelling ‘Click, the noise of the soul’. Fotograaf ‘Stoppino’ gaat een portret van het publiek maken maar dan moet hij natuurlijk eerst het publiek leren kennen. Confronterend, intrigerend, verrassend of vertederend, dat is de voorstelling ‘Levend Schilderij’ van Jaap Slagman. Hij jongleert en schakelt virtuoos van de ene naar de andere emotie.

Dansschool Urban4you zorgt voor twee dansgroepen; Moovz en D-Radiation. De dertien meiden van D-Radation dansen nog geen jaar echt serieus samen. Toch werden ze in juni al gekroond tot Nederlands kampioen streetdance/hiphop in de leeftijdscategorie 14-17 jaar. Daarnaast zijn ook de Fire Cats weer van de partij.

Bij deze zeventiende editie kon Streetlive dankzij een schenking van de Ronde Tafel 151 Zuid Salland twee kleine geluidsinstallaties aankopen. Voorgaande jaren moesten die nog gehuurd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.