Serious Request ook naar Raalte en Ommen

HILVERSUM – 3FM Serious Request: The Lifeline komt dit jaar ook door Deventer, Raalte, Holten, Hellendoorn en Ommen. Zes DJ’s lopen in koppels van twee bijna 500 kilometer van Zeeland naar Groningen voor slachtoffers van mensenhandel. Dat gebeurt in de week van 18 tot en met 24 december.

Het gaat om de koppels Frank van der Lende en Eva Koreman; Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop. De drie dj-teams maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de dj’s elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Daartoe behoren ook de eerder genoemde plaatsen.

Meelopen

Sharid Alles, zendermanager 3FM: “Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden. Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj’s op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk.”

Kijk voor de volledige route op 3fm.nl/seriousrequest. Daar kunnen ook acties aangemeld worden en kunnen luisteraars zich opgeven voor de sponsorloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.