Rondje-Pontje op Open Monumentendag Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – ’t Olster Erfgoed en Lions Olst-Wijhe presenteren op zaterdag 14 september een speciaal programma ter ere van de Open Monumentendag. Dat programma is gekoppeld aan de nieuwe fietsroute Rondje-Pontje. Dit onlangs geopende fietsrondje gaat langs prachtige monumenten in de kernen en het buitengebied van Olst, Wijhe en Heerde.

Diverse eigenaren langs de route hebben hun panden op zaterdag 14 september opengesteld voor het publiek. In Olst zijn die dag kasteel de Haere, de voormalige directeurswoning van vleesfabriek Olba aan de Aaldert Geertsstraat (rondleidingen om 10.00, 12.00 en 14.00 uur) en Slijterij de Dom geopend. Daarnaast komen de deelnemers ook langs de Hof van Duur. Het Wijhes Museum doet op de huidige locatie aan de Kerkstraat voor de laatste keer mee aan Monumentendag, want het voormalige woonhuis van de slagersfamilie Meester wordt volgend jaar verbouwd tot appartementencomplex. Om 10.00 uur is in de Nicolaaskerk de presentatie van een boekje over havezaten in Olst-Wijhe, met bijbehorende fietstocht, geschreven door Ton Keesom.

Op IJsselhoeve de Bissemshofstede (Marledijk 33) houdt historicus Ewout van der Horst om 11.00 en 14.00 uur lezingen over het boerenleven in de IJsselstreek op basis van zijn laatste uitgave Boerenknecht op de Bissemshofstede. Aansluitend kan de boerderij bezichtigd worden. Enthousiastelingen kunnen het rondje op de westelijke IJsseloever voortzetten en meegenieten van het culturele programma Heisa in Heerde, met muziek, theater en dans op diverse locaties. Het fietsboekje Rondje-Pontje is voor 2 euro te koop bij deelnemende monumenten.

Voor nadere informatie zie: staging2.openmonumentendag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.