Rohda krijgt lening voor vernieuwbouw clubaccommodatie

RAALTE – Rohda Raalte mag een lening van 620.000 euro tegemoet zien van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het Raalter college is daarmee akkoord. Het geld is bedoeld voor de vernieuwbouw van de verouderde clubaccommodatie. Rohda heeft daarvoor vijf ton extra nodig.

Daarnaast is een ‘oude’ SVn-lening van 120.000 euro tegen nieuwe (gunstiger) rentevoorwaarden gefinancierd. De lening heeft een looptijd van 23 jaar en een rente van 0,5 procent. In tegenstelling tot wat de Stentor eerder suggereerde, betaalt Rohda dus het volledige bedrag terug. Hierbij staat Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) borg voor 250.000 euro. De betrokken partijen concluderen op basis van de door Rohda aangeleverde stukken dat de vereniging kan voldoen aan de financiële verplichtingen, die voortvloeien uit de nieuwe lening.

De totale kosten van de vernieuwing van de bestaande clubaccommodatie zijn becijferd op tussen de ruim 9 ton en 1,2 miljoen euro, afhankelijk van hoeveel er door eigen werkzaamheid gedaan kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.