Raalter college akkoord met bestemmingsplan Hartkamplocatie

RAALTE – Het Raalter college is akkoord met het bestemmingsplan van de Hartkamplocatie in Raalte. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

“Mede door het intensieve participatieproces dat is doorlopen met buurtbewoners”, zo stelt de gemeente. De raad moet nog wel zijn fiat geven.

Het Raalter college van B&W verwacht overigens een negatief exploitatieresultaat voor de Hartkamplocatie van bijna vijf ton. De raad wordt dan ook gevraagd om in te stemmen met een speciale voorziening om het verlies, geraamd op 485.292 euro, te dekken. Het verlies wordt met name veroorzaakt door de zeer hoge boekwaarde van de Hartkamplocatie.

Op en rond het terrein van de voormalige Hartkampschool komen acht huurwoningen en drie levensloopbestendige woningen. Het college heeft ook al de samenwerkingsovereenkomst ‘Herontwikkeling Hartkamplocatie te Raalte’ ondertekend met SallandWonen, dat de huurwoningen zal realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.