Raalte wil meewerken aan uitbreidingsplannen Top Fit Salland

RAALTE – Het Raalter college is bereid om mee te werken aan een principeverzoek van sportschool Top Fit Salland om een nieuw bijgebouw neer te zetten bij haar locatie aan de Blikweg 2 in Luttenberg. Het nieuwe gebouw moet een oppervlakte krijgen van 235 vierkante meter. Op dit moment huurt de sportschool nog een extra ruimte aan de Hellendoornseweg 88. De wens is om alle sportactiviteiten op eigen perceel aan te bieden.

Het initiatief is in strijd met het bestemmingsplan Buitengebied Raalte. Top Fit Salland maakt echter gebruik van de Schuur voor schuur-regeling. Deze regeling is in het leven geroepen om in het buitengebied meer te kunnen bouwen voor niet-agrarische bedrijvigheid dan het bestemmingsplan mogelijk maakt. Dan moet er (elders) wel landschapsontsierende bebouwing worden verwijderd. Top Fit Salland heeft deze slooprechten ‘overgenomen’ van de eigenaren van de percelen aan de Stokvisweg 1 in Heeten en de Schaarsweg 3 in Nieuw Heeten. Daar wordt in totaal 420 vierkante meter gesloopt.

Top Fit Salland is met een divers aanbod van (in- en) outdoor sporten nauw verbonden met het buitengebied. Volgens de gemeente is de ruimtelijke impact van de ontwikkeling is minimaal. “Vanaf openbaar gebied is het nieuw te bouwen bijgebouw nauwelijks zichtbaar gezien de situering achter het huidige bijgebouw.” De eigenaren hebben de voorgenomen plannen kenbaar gemaakt bij de directe omwonenden. Zij hebben in een verklaring aangegeven geen problemen te hebben met de plannen. Uit het vooroverleg kwam naar voren dat de parkeerdruk niet op eigen terrein opgelost kan worden. Om te voorkomen dat bezoekers langs de weg parkeren, is overeenstemming bereikt met het naastgelegen ‘De Boerschop’. Aan de zijde van de Blikweg worden extra parkeerplaatsen aangelegd die voor beide bedrijven in de extra behoefte kunnen voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.