Raalte houdt praatsessies om subsidiebeleid te verbeteren

RAALTE – De gemeente Raalte onderzoekt hoe het subsidiebeleid verbeterd kan worden. Dit najaar zijn er onder het motto ‘Roalter geld, dat telt’ enkele verkenningssessies. Inwoners, subsidiepartners van de gemeente, ambtenaren en politiek gaan met elkaar in gesprek over subsidies; een eerste verkennende stap in een proces om subsidies binnen Raalte te herijken.

Deze ambitie komt voort uit de veranderende maatschappij. Er zijn steeds vaker ad hoc bewonersinitiatieven, die de gemeente wil kunnen ondersteunen. Dit betekent geen bezuiniging, maar wel een betere, flexibelere en gemakkelijker inzet van de beschikbare subsidies. Wethouder Gerria Toeter: “Jaarlijks is er vanuit de gemeente zo’n vijf miljoen euro beschikbaar in de vorm van subsidies. Hiermee ondersteunen we een mooi aanbod van cultuur, goede zorg en voldoende ruimte voor sport, muziek en saamhorigheid. Met dat geld gebeuren prachtige dingen. Van een muziekvereniging tot bibliotheek, van sport tot welzijnswerk en van theater tot zorg: op allerlei vlakken ondersteunen we organisaties die ertoe doen.”

Na de verkenningssessies geeft de gemeenteraad richting en kaders mee voor de ontwikkeling van nieuw beleid. Ook meedenken tijdens de verkenningssessies of meer informatie? Neem dan contact op met Esther van der Storm, via gelddattelt@raalte.nl of 06-48566952.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.