Raad weer op pad in Mariënheem

RAALTE – De gemeenteraad van Raalte bezoekt op donderdag 26 september het dorp Mariënheem. De opzet is deze keer iets anders. Inwoners van het dorp gaan eerst ‘met de raad op pad’ door hun woonplaats. Daarna is er een gespreksavond in de Schalm. Dan bestaat ook de mogelijkheid om pitches van twee minuten te houden. Dit kan alleen en natuurlijk ook als groep.

De leden van de gemeenteraad horen graag wat er leeft in Mariënheem; waar zijn de Mariënhemers trots op en wat willen ze graag veranderd zien in hun dorp? Vertrek is om 19.00 uur bij de Schalm. Op deze avond zijn ook medewerkers van de gemeente Raalte aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over onderwerpen die te maken hebben met beheer en onderhoud, sociaal domein en verkeer.

Drie jaar geleden was de raad ook op pad in Mariënheem en konden inwoners onderwerpen pitchen (in 2 minuten aangeven waar je aandacht voor wilt vragen). Stichting ’t As-Spel hield er eentje over een beter sportklimaat en de projectgroep ‘geloven’ over het inhoudelijk en financieel gezond houden van het kerkgebouw. Diverse pitches gingen over de N35 en verkeersveiligheid. Een pitch leidde tot de aanleg van een skatebaan. Een andere wens was om een kroeg in het dorp te realiseren. Daar wordt achter de schermen nog aan gewerkt. Een eerder voorstel om er eentje te vestigen in de Schalm ketste af. Dit in verband met de nabijheid van de kerk en de begraafplaats. Na deze avond wordt samen met de mensen die gepitcht hebben, gekeken of en hoe de raad verder kan helpen.

Als inwoners of ondernemers nu al een ideeën hebben over pitches kunnen ze die mailen naar griffie@raalte.nl. Voor verdere informatie zie de website van de gemeente Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.