Postume expositie van Annie Sinnige in Dorpshuus

HEINO – Het Dorpshuus Heino presenteert dit najaar de expositie ‘Levenswerk’. Centraal staan de schilderijen van Annie Sinnige-Keizers. Zij overleed in april dit jaar op 94-jarige leeftijd. Het postume eerbetoon met vijftien van haar werken is ingericht door dochter Afra Sinnige.

“Ik denk dat ze ondanks haar bescheidenheid beretrots was geweest om haar schilderijen hier te zien.” De expositie laat een doorsnee zien van haar werk. “Zij stond midden in het leven en uitte zich vaak door middel van schilderijen of gedichten. Daar werd dan ook de actualiteit in verwerkt zoals de aanval op de Twin Towers”, aldus Afra. “Ik vind nog steeds krabbeltjes en tekeningen. Ik denk dat ze wel zo’n tweehonderd werken heeft gemaakt.”

Naast haar werk als kapster, was schilderen haar hobby en passie. Haar werk is zeer divers; van stilleven tot abstract of figuratief, een landschap in olieverf, acryl of een aquarel. “Haar veelzijdigheid was haar kracht. Ze bleef openstaan voor ontwikkelingen en nieuwe ideeën. Ze had de vingers krom van de reuma, maar ze bleef schilderen.”

De expositie is tot 5 januari 2020 te bezoeken tijdens openingstijden. Meer informatie op staging2.dorpshuusheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.